Kunstgras voetbalveld MVV

Het oude veld is symbolisch met echtheidscertificaat verkocht aan supporters, sympathisanten en sponsoren. Een stukje historie voor in de tuin. Intussen denkt MVV aan de toekomst: een onderhoudsvriendelijke en altijd speelklare grasmat, gereed voor intensief gebruik.

Het MVV-stadion De Geusselt zal in de toekomst niet alleen gebruikt worden voor de thuiswedstrijden van MVV, maar voor uiteenlopende activiteiten. Alleen op deze voorwaarde heeft het gemeentebestuur van Maastricht ingestemd met de aanleg van een kunstgrasveld in het stadion.

Ontwerp en realisatie
Bij het opstellen van het ontwerp van het kunstgras voetbalveld is rekening gehouden met aanpassingen van de afmetingen conform de UEFA, de veiligheid en de tv-uitzendingen in het stadion. In overleg met de veiligheidsfunctionarissen van MVV, gemeente Maastricht en de politie is besloten het hoge hekwerk rondom het veld te vervangen door laag hekwerk. Daarnaast is de spelerstunnel aangepast, de beregening geoptimaliseerd en is trainingsverlichting aangelegd binnen het stadion zodat alle teams, zowel de jeugd, de belofte, als het eerste elftal op het veld kunnen trainen.

Keuze van leverancier
Tijdens de aanbesteding van het project is ervoor gekozen alleen kunstgrasleveranciers toe te laten die ervaring hebben met de aanleg in een voetbalstadion. Tijdens de uitvoering van het project zijn in het veld en rondom het veld obstakels aangetroffen zoals oude funderingen, kabels en leidingen en verontreinigde grond. Het resultaat is een FIFA ** goedgekeurd veld waarop MVV zijn thuiswedstrijden kan spelen.

Gerelateerde projecten

Vestigingen

Newae Bilthoven
Rembrandtlaan 26-A
3723 BJ Bilthoven
 +31(0)30 232 30 90

Newae Veghel
Poort van Veghel 4933
Postbus 501, 5460 AM Veghel
 +31(0)413 24 66 01

Newae Diemen
Dalsteindreef 141
1112 XJ Diemen
 +31(0)85 018 65 32

Newae Maastricht
Stationsplein 8-K
6221 BT Maastricht
 +31(0)43 820 03 23